مرکز درمان اختلال یادگیری در کرج
علت مراجعه به مرکز درمان اختلال یادگیری در کرج یا سایر شهرها یا کلینیک های اختلالات یادگیری چیست؟ یادگیری یکی از مهارت های اساسی و پایه ای زندگی است که هم به زندگی رونق و دوام می¬ بخشد و هم زندگی است که ضرورت یادگیری را به وجود می آورد.
در دنیا شخص یا موجودی را نمی توان یافت که از ابتدایی ترین تا پیچیده ترین و تخصصی ترین رفتارها و عملکردهای فردی و اجتماعی خود را مدیون یادگیری نباشد. هر چه میزان یادگیری بیشتر و عمیق تر باشد در بهبود شرایط زندگی نقش مؤثرتری بازی می کند. بنابراین مشکلات یادگیری بسیار اهمیت دارند و این روزها مراکز اختلال یادگیری رونق بسیاری یافته اند.
اختلالات یادگیری چیست؟ و در بخش درمان اختلال یادگیری در کرج (نیکان)چه تعریفی دارد؟
اختلال یادگیری، یک اصطلاح کلی برای انواع مشکلات یادگیری در کودکانی است که از نظر توانایی های تحصیلی با وجود هوش متوسط یا حتی بالا با مشکلات اساسی روبرو هستند. بیشتر کودکان دارای اختلال یادگیری تا قبل از مدرسه با هم سن و سالان خود تفاوتی ندارند. این کودکان از لحاظ هوشی مانند کودکان طبیعی و گاه حتی باهوش تر از آنان هستند.
اختلال یادگیری در مرکز اختلالات یادگیری (کاردرمانی و گفتاردرمانی نیکان کرج) به مشکلات کودکانی اطلاق می گردد که بدون هیچ علت مشخص دیگر مطالب درسی را یاد نمی گیرند. وقتی در کودکی مشکلی از نظر ذهنی، جسمی و روحی یافت نمی شود انتظار این است که در امور تحصیلی موفق باشد، بتواند بخواند، بنویسد و مفاهیم ریاضی را یاد بگیرد اما در کودکان مبتلا به اختلال یادگیری این انتظار برآورده نمی شود. مشکلات یادگیری در این کودکان شامل خواندن، نوشتن، دیکته، محاسبات ریاضی، هر یک به تنهایی و یا مجموعه ای از این موارد است که در بخش درمان اختلال یادگیری در کرج(کلینیک نیکان) مورد هدف قرارمیگیرد.
انواع اختلالات یادگیری و نشانه های آن (مرکز درمان اختلال یادگیری در کرج)
اختلال یادگیری نوع خواندن
• سرعت خواندن آهسته
• درک کم و مشکل در حفظ کردن
• مشکل در شناسایی مفاهیم اصلی
• تسلط ضعیف آوایی، مشکلات رمزگشایی
• مشکل در ادغام واژگان جدید
اختلال یادگیری نوع نوشتن
• مشکل در ساختار جمله
• خطاهای مکرر هجی و / یا گرامر
• عدم امکان کپی از کتاب یا تخته سیاه
• به طور کلی عملکرد نوشتن ضعیف
• مشلات در نشستن و به دست گرفتن قلم
اختلال یادگیری نوع ریاضی
• تسلط ناکامل بر فکت های ریاضی پایه
• مشکل در شمارش را معکوس
• اشتباه در نمادها
• دشواری فراخوانی ترتیب عملیات ها
• عدم توانایی در درک یا حفظ مفاهیم انتزاعی
اختلال یادگیری خواندن
هنگام خواندن باید با دقت بر روی نوشته های کاغذ توجه نماییم و کلمات را با چشم دنبال کنیم. پس از توجه کردن به کلمه ی نوشته شده باید بتوانیم حروف هر کلمه را تشخیص بدهیم برای مثال در کلمه ی (ساز): حرف (س) نمایانگر صدای (س)، حرف (ا( نمایانگر صدای (آ)، و حرف (ز) نمایانگر صدای (ز) است. اگر کودک نتواند صدای حروف را تشخیص دهد، یا برای تشخیص صداها بیشتر از معمول طول بدهد مشکل خواندن بروز می کند.
پس از تشخیص صدای حروف نوشته شده باید آنها را با یکدیگر ترکیب کنیم و بتوانیم کلمه را بخوانیم. در مرحله قبل تشخیص دادیم که حرف س= نمایانگر صدای س، حرف ا= نمایانگر صدای آ، حرف ز= نمایانگر صدای ز است. اکنون باید این حروف ترکیب شوند: (س) با (ا) می شود سا و (سا) با (ز) می شود ساز. اگر در هر مرحله از ترکیب حروف کودک با شکست مواجه شود اختلال در خواندن صورت می گیرد.
این مرحله بازیابی معنای کلمه ای است که “ساز” خوانده می شود. وقتی می خوانیم “ساز” معنای این کلمه در ذهن بازیابی می شود بنابراین معنای کلمه را می فهمیم.
در مرحله بعدی باید معنای کلمات خوانده شده را کنار هم بگذاریم تا معنای جمله را بدست آوریم. بدین منظور باید معنای کلمات را با مفاهیم موجود در ذهن خود ارتباط دهیم. “علی با توپ بازی کرد”. مفهوم علی، توپ، و بازی کردن باید در ذهن وجود داشته باشد تا کودک متوجه معنای کامل جمله بشود. برای درک کامل مطالب نوشته شده باید بتوانیم معنای جمله قبلی را با جمله ی فعلی و در نهایت با جمله ی بعدی ارتباط دهیم تا مفهوم کلی مطالب را درک کنیم.
اختلال یادگیری نوشتن
در این اختلال املای کلمات صحیح است اما متن نوشته شده بسیار بدخط و ناخوانا است. اندازه ی کلمات بسیار بزرگ یا بسیار کوچک، و یا به صورت ترکیب تعدادی از کلمات بسیار بزرگ و بسیار کوچک هستند. فاصله ی بین کلمات نوشته شده گاه بسیار زیاد و ناهماهنگ است و گاه کلمات با فاصله ی بسیار اندک و چسبیده به هم نوشته می شوند. بسیاری از این کودکان، خیلی کند و آهسته می نویسند به طوری که در نوشتن دیکته در کلاس های بالاتر عقب می افتند و کلمات را جا می گذارند. این مشکل بیشتر به مهارت های عضلانی دست و انگشتان آنها، شیوه ی نگه داشتن مداد، خودکار و … مربوط است و با تمرین های کاردرمانی همراه با آموزش های دیگر بهبودی قابل توجه پیدا می کند.
• اختلال در تشخیص حروفی که باید نوشته شوند. در این اختلال املای کلمات صحیح است.
• غلط های دیکته بیشتر در مورد اشتثناهایی چون خواهر، خورشید و … دیده می شود.
• در برخی موارد حروفی که از لحاط ظاهری مشابه هستند با یکدیگر اشتباه می شوند مثل(ک/گ).
• گاهی حروفی که از لحاظ شنیداری مشابه هستند مثل (م/ن) با یکدیگر اشتباه می شوند.
• برخی از کودکان در نقطه گذاری، تعداد دندانه و … مشکل دارند مثل (ب/پ، س/ش).
• مشکل بسیاری از کودکان در نوشتن حروفی است که صداهای یکسان و شکل نوشتاری متفاوت دارند همانند (س/ث/ص).
اختلال یادگیری ریاضی
انتظار ما از یک کودک دارای هوش متوسط و بالاتر این است که حداقل در دوره ی دبستان و بخصوص در کلاس اول در دروس ریاضی مشکل چندانی نداشته باشد و همانند دیگر همسالانش مفاهیم پایه ی ریاضی را یاد بگیرد اما کودک دارای اختلال یادگیری در درک مفاهیم ساده ی ریاضی، تشخیص و درک اعداد، یادگرفتن نشانه ها و علائم ریاضی(جمع، تفریق، ضرب، تقسیم)، به خاطرسپاری مفاهیم پایه ای (بزرگتر، کوچکتر، جهت یابی چپ-راست و بالا-پایین، کمتر- بیشتر و …) مشکل دارد در حالی که از نظر ضریب هوشی مشکلی به چشم نمی خورد.
آیا می دانید؟
به تدریج هر چه مفاهیم ریاضی انتزاعی تر می شود، مشکلات این کودکان مشهودتر می گردد. مثلا ممکن است در جمع و تفریق اعداد با استفاده از شکل مسلط باشد اما در مراحل بعدی وقتی انتظار می رود همانند دیگر همسالان خود، محاسبه اعداد یک رقمی را به صورت ذهنی حل کند، مشکلات او بارز می شود.
سوالات متداول ارسال شده به مرکز درمان اختلال یادگیری در کرج
اختلال یادگیری چه تفاوتی با عقب ماندگی ذهنی دارد؟
در اختلال یادگیری، مشکلات یادگیری ناشی از نقایص هوشی نیست اما مشکلات یادگیری در کودکان عقب مانده ی ذهنی ناشی از هوش پایین و ظرفیت یادگیری کم است. کودکان کم توان ذهنی معمولا در به دست آوردن توانایی رشدی از هم سالان خود عقب تر هستند. مثلا دیرتر می نشینند، یا راه می افتند، دیرتر صحبت می کنند، دیرتر ادرار خود را کنترل می کنند. به همین نسبت آنان در یادگیری مفاهیم و مهارت ها نیز ضعیف دارند و حتی با آموزش های مناسب، تنها متناسب با ضریب هوشی خود تا مقطع خاصی قادر به ادامه تحصیل هستند. در حالی که کودکان مبتلا به اختلال یادگیری بر خلاف کودکان عقب مانده تأخیر تکاملی واضحی ندارند و با آموزش های صحیح، به موقع، و به کمک متخصصین آگاه می توانند همانند دیگر بزرگسالان خود به موقعیت های تحصیلی دست پیدا کنند و در مقاطع دانشگاهی نیز موفق باشند.
علت اختلال یادگیری چیست و آیا اختلال یادگیری ارثی است؟
اختلالات یادگیری، اختلال عصبی-رشدی با منشأ زیستی است و مبنایی است برای نابهنجاری هایی در سطح شناختی كه با علایم رفتاری این اختلال ارتباط دارند.
خطر ابتلا به اختلال یادگیری بستگان افرادی كه خود در كودكی دچار اختلال یادگیری بودند یعنی خواهران، برادران و فرزندان، به صورت ارثی چهار تا هشت برابر بیشتر بوده و آسیب های پیش از تولد از علت های دیگر ایجاد این اختلال در كودكان است.
اگر مادر در دوران بارداری با سرب، الكل و مواد مخدر مواجه شده باشد كودك دچار اختلالات یادگیری خواهد شد
تجربه در مرکز درمان اختلال یادگیری در کرج نشان داده مادرانی كه در فصل زمستان باردار شده اند و در این مدت در معرض ویروس های سرماخوردگی قرار گرفته اند احتمال اینکه فرزندشان دچار اختلال یادگیری شود بیشتر است.
پایین بودن سطح كیفی آموزش و وضع اقتصادی خانواده ها نیز از عوامل دیگر بروز اختلال یاد شده در كودكان است.
زودرسی یا وزن كم به هنگام تولد و قرارگرفتن پیش از تولد در معرض نیكوتین، خطر اختلال یادگیری خاص را افزایش می دهد.
عدم تناسب نوع خون مادر با جنین، اختلالات در ترشحات داخلی مادر، قرار گرفتن در برابر اشعه و استفاده از دارو در ایجاد این مشكل دخیل است.
تماس با بخش درمان اختلال یادگیری در کرج
متخصصین ما در کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی نیکان بصورت حضوری و اینترنتی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن ۰۲۶۳۴۴۸۲۶۸۴ و یا ۰۹۱۷۱۰۳۳۲۶۴ تماس بگیرید( ادرس اینستگرام _clinic_ nikan)
ادرس بخش درمان اختلال یادگیری در کرج
چه درمانگرانی در بخش درمان اختلال یادگیری در کرج(کلینیک نیکان) فعالیت میکنند:
تیم درمانی بخش درمان اختلال یادگیری در کرج تشکیل شده از:
کاردرمانگر خبره در زمینه درمان اختلال یادگیری در کرج
گفتاردرمانگر متخصص در زمینه درمان اختلال یادگیری در کرج
روان شناس خبره در زمینه درمان اختلال یادگیری در کرج
مقالات مرتبط در زمینه درمان اختلال یادگیری در کرج
نشانه های تشخیصی زود هنگام اختلالات ویژه یادگیری در کودکان
جمع آوری شده توسط بخش درمان اختلال یادگیری در کرج (کاردرمانی و گفتار درمانی نیکان)
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام خسته نباشید.ببخشید دختر من کلای دومه و هنوز املای خیلی ضعیفی داره .تا حالا جایی نبردمش برای آموزش.الان برای شروع آموزش دیر کشده؟
سلام .
ابتدا فرزند شما باید ارزیابی شوند و سپس در صورتیکه اختلال یادگیری تشخیص داده شد ،درمان شروع شود.
خیر دیر نشده ولی می تونستید زودتر اقدام کنید