هیچ ارتباطی بین وضعیت هوشی و بیش فعالی و کم توجهی وجود ندارد.یعنی اینکه یک کودک بیش فعال و کم توجه می تواند از نظر هو شی در هر سطحی باشد .به عنوان مثال می تواند تیز هو ش ، هوش متوسط یا هوش مرزی و یا عقب مانده باشد.
تنها ارتباطی که بین بیش فعالی و کم توجهی و هو ش وجود دارد این است که اگر کودک بیش فعال و کم توجه دارای ضریب هوشی بالایی باشد هو ش بالای او تا حدی جبران مشکل نقص توجه و بیش فعالی او را در یادگیری دروس می کند.این بچه ها ممکن است علی رغم توجه محدود و تحرک زیادشان در سال های اول تحصیلی از نظر درسی، یادگیری و پیشرفت تحصیلی مشکلی نداشته باشد ولی به مرور زمان که به پایه های تحصیلی بالاتر می روند و درس ها سنگین تر و سخت تر می شود و نیاز به تلاش ذهنی و مطالعه بیشتری دارند ، تاثیر بیش فعالی و کم توجهی در پیشرفت تحصیلی کودک خودش را نشان می دهد.
همچنین کودکی که دارای ضریب هوشی متوسط است، از همان سال اول تحصیلی ، کمتر موفق به کسب نمره های بالا می شود و با وجود اینکه مشکل هو شی ندارد ولی امکان دارد گاهی نمرات ضعیفی مثل نمترات کمتر از ده و در بیشتر اوقات نمرات ۱۵،۱۶ بگیرد .
کودکی که همراه بیش فعالی و کم توجهی از نظر هو شی نیز ضعیف یا عقب مانده می باشد ، میزان مشکل او در یادگیری بسیار زیاد است و تاثیر عمیقی در یادگیری کودک میگذارد.
بنابراین ارتباطی که می توان بین هو ش کودک و بیش فعالی در نظر گرفت، میزان تاثیر بیش فعالی بر عملکرد تحصیلی با توجه به ضریب هوشی اوست.هر چه ضریب هوشی بیشتر باشد اثر منفی بیش فعالی بر عملکرد تحصیلی کودک کم تر می شود.
البته در بعضی از مقیاس های ازمون های هو ش، توجه کودک ارزیابی می شود و چنانچه کودکی دچار کم توجهی باشد در این مقیاس ها نمرات ضعیف تری می گیرد.به عنوان مثال کودکان کم توجه در هو ش بهر سرعت پردازش و حافظه فعال ازمون هو ش وکسلر نمرات کمتری می گیرند.
مقاله مرتبط :ایا حافظه بچه های بیش فعال و کم توجه ضعیف است؟
برگرفته از کتاب پاسخ به سوالات والدین و معلمان کودکان بیش فعال و کم توجه
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ایا امکان افزایش هوش کودک هست؟
بخشی از هوش ذاتی است و بخشی با فعالیتهای مختلف ذهنی قابل تغییر است