شير شتر به دليل نداشتن كازئين، اثر درماني بسيار مؤثري بر كاهش علائم نابهنجار رفتاري ناشي از اوتيسم دارد. تجمع كازومورفين باعث رخوت، گيجي و عدم تمركز مي شود و كودك نمي تواند ارتباط و درك درستي از محيط پيرامونش داشته باشد. نتايج تحقيقاتي كه بر روي حيوانات انجام شده است نشان داد كه كازومورفين باعث بروز علائمي شبيه به اتيسم مي شود. به همين دليل هم اكنون در بسياري از كشورها براي كمك به كودكان اتيسم از رژيم غذايي عاري از كازئين استفاده مي شود.
شير شتر داراي پروتئين هاي محافظ، و سرشار از آنزيم هاي ضد باكتري و ايمونوگلوبولين هايي است كه براي سيستم ايمني بدن لازم و مفيد است . تحقيقات نشان میدهد كه تزريق وريدي ايمونوگلوبولين علائم شديد شناختي و نشانه هاي رفتاري نابهنجار را در بيماران مبتلا به اوتيسم ، كاهش مي دهد. تأثير نوشيدن این شير شبيه تزريق وريدي با ايمونوگلوبولين است و قطع مصرف آن باعث بازگشت نشانه هاي اتيسم مي شود .
پژوهشي با هدف تأثير شير شتر بر روي يك دختر ۴ ساله مبتلا به اوتيسم، انجام شد. نتايج نشان داد كه كودك پس از نوشيدن ان به مدت ۴۰ روز مهارت هاي ارتباطي اش بهبود يافته و شروع به صحبت كردن مي كند. وي تا قبل از اين دوره هاي شديد پرخاشگري را تجربه مي¬كرد و فاقد مهارت هاي اجتماعي و ارتباطي بود.
پسر ۱۵ ساله ای با علائم شديد اتيسم، بعد از مصرف این نوع شير به مدت يك ماه، در مهارت هاي شناختي و ارتباطي اش بهبودي حاصل كرده است.وي تا قبل از استفاده از شير شتر قادر به صحبت كردن نبود، اما بعد از يك ماه مشخص شد كه او ديگر مبتلا به اتيسم نيست .
تحقيق مشابه ديگري نشان داد كه كودكان مبتلا به اوتيسم به علت نقص در سيستم ايمني بدن، كه باعث مهار آنزيم هاي گوارشي مي شود مي توانند از شير شتر استفاده كنند چرا كه این نوع شیر عاري از كازئين است و استفاده از آن به طور معجزه آسايي باعث كاهش رفتارهاي مخرب مي شود.
در يك خوابگاه نگهداري از كودكان مبتلا به اوتيسم شير شتر هر روز مصرف شد، در طول ۲۴ ساعت از علائم پرخاشگري و نا آرامي آنها كاسته شد. زخم هايي كه در دور دهانشان داشتند نيز بهبود يافت. اگر چه اين تأثير اوليه، سريع بود اما براي تأثير ماندگارتر، بايد دوره هاي طولاني از شير شتر استفاده كرد.
بر اساس تحقيقي كه در دانشگاه عين الشمس مصر، در مورد تأثير شير شتر بر روي كودكان مبتلا به اختلال در تكلم، انجام شد نشان داد كه شير شتر و مصرف نان ذرت به طور منظم، در كاهش علائم اتيسم مانند تحريك پذيري، كاهش حافظه و اختلال در گفتار، تأثير دارد .
در تحقیقاتی که در کشور عربستان سعودی بر روی سه گروه ۲۰ نفری کودکان مبتلا به اوتیسم انجام گرفت مشخص شد که مصرف شیر شتر میتواند نقش مهمی را در افزایش آنزیمهای آنتی اکسیدان و بهبود علائم بیماری اوتیسم داشته باشد.
همچنین در یک بررسی دیگر که بر روی ۴۵ کودک اوتیسمی صورت گرفت نشان داده شد که شیر شتر نقش زیادی در کاهش شیموکین (TARC) داشته و علائم بیماری را کاهش میدهد.
دکتر هینکل ۲۴ ماه روی جامعه ای از کودکان دچار اختلال اوتیسم و تاثیر مصرف این نوع شیر بر اتیسم تحقیق کرده است. طبق توضیحات دکتر هینکل: همه ی کودکان بهبود پیدا کردند مگر آنهایی که به کازئین(یکی از پروتئین های شیر که در شیر شتر به نوع متفاوتی به نسبت سایر شیر ها وجود دارد و حساسیت زا نیست) آلرژی داشتند. یک بار که شیر شتر از رژیم غذایی کودکان حذف میشد علایم اوتیسم مجدد بروز میکرد مگر اینکه سموم اساسی مثل فلزات سنگین، داروهای مخدر مانند،حشره کش ها و … به هیچ عنوان در رژیم غذایی یا تماس با کودکان نبودند.” مصرف شیرشتر برای هر کودک به تدریج زیاد شد تا زمانی که به دز مشخص رسید و در همان مقدار ثابت نگه داشته شد.(بعضی از کودکان در ابتدا ممکن بود به دوز بیشتری نیاز داشته باشند اما در آخر به همان دوز مشخص ثابت و مورد نظر برگردانده شدند).بیشتر کودکان بعد از طی کردن روند بهبود ۱۰ الی ۱۲ ماهه به یک نقطه ثابتی رسیدند.
برای اختلال اوتیسم یک جزء ژنتیکی وجود دارد.بنابراین از بیشتر قرار گرفتن در معرض واکسن ها، فلزات سنگین، حشره کش ها و … تا حد ممکن باید اجتناب شود.
در مقاله ای که توسط خانم کریستینا آدامز مادر یک کودک اوتیسمی نوشته شده، سیر درمان پسرش را تشریح کرده و ابراز داشته که کمتر از ۲۴ ساعت علائم بهبود بیماری را شامل تغییر علائم رفتاری مانند تماس چشمی ، ایجاد ارتباطات و جملات احساساتی مشاهده کرده است.
وی شرح درمان فرزندش را به صورت کتابی با عنوان ” یک پسر حقیقی: داستان واقعی از اتیسم منتشر کرد. همچنین مقاله ای که در سایت nourishinghope منتشر کرد که یادداشتهایی از والدینی که تجربه مشابه را در درمان اوتیسم توسط این نوع شیر داشته اند ثبت شده است.
برگرفته از مقالات اینترنتی
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
متاسفانه شیر شتر در ایران به سختی پیدا میشه