چه دانش آموزانی نیاز به گفتاردرمانی دارند؟
دانش آموزان دارای لکنت
دانش اموزان دچار اختلال خواندن و نوشتن
دانش آموزان دارای اختلال تلفظ
دانش آموزان بیش فعال و کم توجه
دانش آموزان دارای اختلال یادگیری
چه دانش آموزانی نیاز به کاردرمانی دارند؟
کودکان بیش فعال و کم توجه
دانش آموزان دارای استانه تحمل پایین
دانش آموزان دارای اختلالات حرکات ظریف دست
دانش آموزان دارای اختلال یادگیری
لکنت در کودکان مدرسه ای
لکنت زبان اختلالی شایع در کودکان زیر ۶ سال است .در ۶۵% موارد لکنت کودکان بدون مداخلات گفتاردرمانی تا ۶ سالگی بهبود می یابد.
در صورتیکه این مشکل پس از ۶ سالگی و در سنین مدرسه ای باقی مانده باشد حتما کودک نیاز به مداخلات گفتاردرمانی دارد.
درمان لکنت بنا به سن و شرایط فرد متفاوت است.هر چقدر سن فرد کمتر باشد درمان آن نیز راحت تر خواهد شد ولی اگر درمان آن به تاخیر بیفتد نه تنها درمان آن سخت ترخواهد بود بلکه عوارض بیشتری مانند ترس، اضطراب در مدرسه ،پرخاشگری، افسردگی ،زودرنجی و خودخوری خواهد داشت.
گفتاردرمانی و اختلالات یادگیری
کودکان دارای اختلال یادگیری در یک یا چند فرایند درسی دچار مشکل هستند.این مشکل می تواند اختلال در گوش دادن، فکر کردن، سخن گفتن، خواندن ، نوشتن و ریاضی باشد.
اختلال یادگیری ۳ دسته اس:
اختلالات خواندن
اختلالات ریاضی
اختلالات نوشتن
دانش آموزانی دچار اختلال خواندن و نوشتن هستند که صرف نظر از هوش طبیعی و یا حتی ضریب هوشی بالا، در یادگیری حروف الفبا ،یادگیری کلمات جدید،خواندن و فهمیدن مسائل، یادگیری هجی کردن و …دچار مشکل هستند.
تشخیص اختلال یادگیری را گفتار درمان می دهد. ولی درمان آن کاملا بصورت تیم درمانی( گفتاردرمان، کاردرمان، خانواده و معلم ) است.
پس اگر دانش آموزی را دیدید که نمرات املا بسیار پایین دارد و یا نمی تواند براحتی بخواند و یا ریاضی اش ضعیف است،به هوش او شک نکنید و یا برچسب تنبل بودن را به او نزنید، بلکه مشکل ریشه ای او را پیدا کرده و در حل آن تلاش کنید.پس از پیدا کردن مشکل ریشه ای کودک ، بسته به مشکل موجود کودک از خدمات گفتاردرمانی یا کاردرمانی بهره می برد.
اختلالات تلفظی
اختلالات تلفظی مشکلی شایع در کودکان است که متاسفانه بعضی والدین به آن اهمیت نداده و فکر می کنند کودک با بزرگتر شدن و به مدرسه رفتن بهتر میشود.
چنانچه دانش آموزی چار مشکل اختلال تلفظ باشد نه تنها در برقراری ارتباط با همکلاسی ها در مدرسه دچار مشکل می شود و گاهی دچار مشکلات روحی روانی از جمله خجالتی بودن، منزوی شدن و ….می شود، بلکه در یادگیری حروف و در املا نیز ضعیف عمل می کند.
علایم اختلال تلفظی
اختلال در بیان یک یا چند صدا
ناتوانی در بیان کلمات سخت
کم شدن وضوح گفتار در هنگام طولانی صحبت کردن
در مقاله بعد به نقش کاردرمانی در مدرسه خواهیم پرداخت
سارا پورسروش کارشناس ارشد گفتاردرمانی ، فارغ التحصیل دانشگاه تهران(۰۹۱۹۷۹۱۳۰۶۳شماره تماس )
اطلاعات تماس:
آدرس: کرج، میدان جمهوری، ضلع غربی پل روحانی، جنب کانون مهندسان، خیابان اتحاد گلستان، ساختمان شعله، طبقه ۶، واحد ۱۵، کلینیک کاردرمانی و گفتار درمانی نیکان
تلفن:۰۲۶۳۴۲۱۷۴۹۴