اختلال نوشتن یا دیسگرافی
-
دیسگرافی یک نوع ناتوانی یادگیری بر مبنای زبان است که برای مهارت کودک برای نوشتن تاثیر میگذارد. گاهی اوقات تشخیص این اختلال در کودکان کار دشواری است زیرا مهارت نوشتن به طور کلی سواد آموزی در همه کودکان یکسان نیست با این حال اختلال نوشتن دارای برخی از علائم و نشانهها است که معمولاً زمانی خودش را نشان میدهد که کودک شروع به نوشتن کرده است.
-
کودکانی که دچار اختلال نوشتن هستند برای نگه داشتن مداد و خودکار و نوشتن حروف و اعداد به طور صحیح مشکل دارند. این کودکان برای بیان عقاید و نظرات خود در قالب نوشتار به مشکل بر میخورند و این مسئله شامل هجی کردن و تلفظ صحیح کلمات است. بد خطی یک مشکل شایع محسوب میشود. این کودکان به صورت یکسان بین کلمات فاصله قرار نمیدهند، اندازه کلمات آنها با هم مطابقت ندارد و مشکلاتی در ارتباط با درست نویسی و رعایت حاشیهها وجود دارد. درمان اختلال نوشتن در کرج
-
کودکانی که دچار این اختلال هستند متوجه میشوند که نشان دادن آنچه که یاد گرفته اند در آزمونهای کتبی و ارزیابیها دشوار است. این گروه از کودکان در نوشتن از روی تمرینات مشکل دارند و ممکن است از نقاشی کردن و رنگ آمیزی کردن خودداری کنند.
-
از آنجایی که نوشتن برای همه افراد ضروری است و آنها برای نوشتن اسم خود در بالای صفحه، یادداشت برداری، آزمون دادن و پر کردن صفحه امتحان به مهارت نوشتاری نیاز دارند در این شرایط کودک به علت عدم دستیابی به تطبیق اصول آموزشی و عدم یادگیری مهارت نوشتن نمیتواند مهارت مناسبی در این راستا به دست بیاورد. درمان اختلال نوشتن در کرج
اگر فرزند شما در زمینه خواندن، نوشتن و یا یادگیری دروس دچار مشکل است متخصصین ما در کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی نیکان بصورت حضوری و اینترنتی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن ۰۲۶۳۴۴۸۲۶۸۴ و یا ۰۹۱۷۱۰۳۳۲۶۴ تماس بگیرید( ادرس اینستگرام _clinic_ nikan)
عوامل موثر بر کارکرد درست مهارت نوشتن
برای اینکه کودک بتواند به درستی در مهارت نوشتن عمل کند نیاز است که از نظر برخی موارد بررسی گردد. مانند:
-
رشد مهارت های ذهنی درمان اختلال نوشتن در کرج
-
میزان علاقه به نوشتن
-
عدم وجود مشکل در هماهنگی دست ها و چشم
-
توانایی درک بصری
-
تشخیص جهت گیری دیداری – فضایی درمان اختلال نوشتن در کرج
-
سطح حافظه دیداری
-
بررسی برتری جانبی
-
نحوه درست دست به قلم شدن درمان اختلال نوشتن در کرج
-
طرز قرار گیری درست کودک بر روی صندلی
سایر پیش نیاز های اولیه در مهارت نوشتن
-
عدم وجود مشکل در سیستم عصبی فرد
-
قدرت تشخیص شناختی مطلوب
-
عملکرد مطلوب در مهارت های زبان دریافتی و بیانی
-
علاقه و تمایل به نوشتن درمان اختلال نوشتن در کرج
-
کسب مهارت های رشدی
-
تکرار و تمرین متوالی درمان اختلال نوشتن در کرج
-
نبود مشکلات عاطفی
پیش نیاز های ثانویه زبان نوشتاری
-
روان بودن و توجه به مفاهیم پایه ای
-
رشد مهارت های نوشتاری
-
کسب مهارت در تلفظ درست واژگان درمان اختلال نوشتن در کرج
-
شناخت درست دستور زبان
-
رشد در خلاقیت و دقت فردی درمان اختلال نوشتن در کرج
-
هماهنگی در حافظه دیداری – فضایی
-
توجه به میزان علاقه و انگیزه فردی
-
اتکا به نفس فردی
-
درمان اختلال نوشتن درمان اختلال نوشتن در کرج
روشهایی وجود دارند تا بتوانیم به کودکان دارای اختلال نوشتن کمک کنیم. برای کودکان با مشکلات زبان نوشتاری از راهبردهایی شامل تمرین آمادگی برای نوشتن، مانند تقویت مهارت های حرکتی کودکان و آموزش و تمرین استفاده مناسب از مداد، مداد را درست گرفتن، سازماندهی مهارتهای مربوط به علائم و نشانهها، تمرین برای روان نویسی و آموزش مستقیم برای توسعه سازمان دهی نوشتن استفاده میشود. همچنین میتوان از راهبردهای جانبی دیگر مانند استفاده از کامپیوتر و سایر وسایل کمک آموزشی استفاده کرد.
گاه اختلال نوشتن و خواندن به علت وجود مشکل نامحسوس در شنوایی رخ میدهد. بنابراین برای سنجش شنوایی کودک میتوانید از او بخواهید تا به صدای یک ساعت مچی گوش دهد. از او بپرسید که آیا صدایش را میشنود؟ سنجش شنوایی در مصاحبات تشخیصی اختلالات یادگیری مورد بررسی قرار میگیرد.
برخی از راهکارهای بهبود اختلال نوشتن درمان اختلال نوشتن در کرج
- برخی از راهکارها به کودک کمک میکنند تا به مرور زمان در مهارت نوشتن ارتقا یابد. جهت بهبود این اختلال در کودکان و افــزایش قدرت یادگیری مغز دانش آموزان میتوانید راهحلهای زیر را به کار ببرید:
- از کودک بخواهید با استفاده از رواننویس خطوطی به صورت دلخواه بر روی کاغذ بکشد.
- همیشه وایت برد کوچک و قابل حملی در اختیار کودک باشد تا بتواند بر روی آن نقاشی بکشد و یا بنویسد.
- اغلب کودکان مبتلا به اختلال نوشتن در گرفتن مداد مشکل دارند. به آنها کمک کنید تا مداد را به شکل صحیحی در دست بگیرند.
- بهتر است از مدادهای مناسب استفاده کنید. در صورتی که انگشتان کودکتان کوچک و یا ضعیف هستند مدادهای باریکتر را در اختیار او قرار دهید.
- از کودک بخواهید با دستی که تکالیف مــدرسه را انجام میدهد کاغذ باطله یا روزنامه را مچاله کند. این روش در تقویت عضلات دست و انگشتان و بهبود اختلال نوشتن میتواند مؤثر باشد.
- کاغذهای باطله را در اختیار کودک قرار دهید و از او بخواهید با قیچی آنها را ببرد.
- از کودک بخواهید تا حتما زیپ، دکمههای لبای و بند کفشهایش را خودش باز و بسته کند.
- خطوط موازی با فاصلههای متفاوت بکشید و از کودک بخواهید تا درست در وسط خطوط موازی، یک خط راست بکشد. این کار برای افــزایش تمرکز در کودکان بسیار موثر است.
- شکلهایی را به صورت نقطه چین رسم کنید و از کودک بخواهید تا آنها را کامل کند.
- یکی دیگر از روشها این است که کلمات را به صورت ناقص بنویسید و از دانش آموز بخواهید تا کامل شدهی آنها را در کنارشان بنویسد.
مقالات مرتبط
مرکز درمان اختلال یادگیری در کرج.کاردرمانی و گفتاردرمانی نیکان