تست سنجش مدرسه آنقدر از اهمیت بالایی برخوردار است که بدون انجام آن، امکان تحصیل دانشآموز در پایه اول دبستان وجود ندارد و به عبارت دیگر پیششرط ثبتنام است.
آمادگی تحصیلی و تست سنجش مدرسه شبیه تست هوش است اما تست هوش نیست ولی اطلاعاتی که نوآموز باید برای رفتن به مدرسه بلد باشد، از او پرسیده میشود.
برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان از سال ۱۳۷۳ در سراسر کشور اجرا میشود و نوآموزان ۶ ساله نیازمند به آموزش در آغاز ورود به دبستان را در زمینههای مختلف جسمی و ذهنی در دو مرحله غربالگری و تخصصی مورد ارزیابی قرار داده و بر اساس نتایج ارزیابیها علاوه بر شناسایی مشکلات ذهنی، جسمی و رفتاری نوآموزان، نسبت به تعیین جایگاه آموزشی آنان اقدام میکند.
- خانواده در ابتدا به مدرسهای که میخواهد فرزندش را ثبتنام کند، مراجعه میکند و مدیر مدرسه، اطلاعات دانشآموز را میگیرد؛ بعد از اینکه اطلاعات اولیه در سامانه سناد ثبت شد، در سامانه سنجش برای دانشآموز نوبتگیری کرده و به خانواده اطلاع میدهد.
بر این اساس، خانواده در روز و ساعت مقرر به پایگاه مورد نظر رفته و به منشی پایگاه مراجعه میکنند؛ تمام نوبتهای آن روز در دست منشی پایگاه است و خانواده را هدایت میکند.
- اولین جایی که دانشآموز به همراه خانواده ارجاع داده میشود، مسؤول معاینه است و مراقب بهداشت، «پوست، مو قد، وزن، کارت واکسن و بهداشت دهان و دندان» نوآموز را کنترل میکند.
- دانشآموز در مرحله بعدی به بخش بینایی یا شنوایی معرفی میشود یعنی اینها هر دو در یک مرحله است؛ ممکن است اول به بخش شنوایی یا به بخش بینایی معرفی شود و در این بخشها آزماینده شنوایی و آزماینده بینایی به سنجش شنوایی و بینایی دانشآموز میپردازند.
- مرحله بعد، آمادگی تحصیلی است یعنی آزماینده آمادگی تحصیلی، یکسری تست غربالگری دارد که نوآموزان باید به آنها پاسخ دهند؛ البته تقریباً بخش زیادی از نوآموزان در این تست قبول میشوند و حدود ۱۰ درصد نوآموزان، مشکوک به مشکل تشخیص داده میشود. درمقاله دیگری با عنوان تست سنجش مدرسه نمونه ای از سوالات احتمالی غربالگری پرسیده شده از نوآموزان جهت آشنایی خانواده ها ارايه شده است.
این موضوع به این معنی نیست که این تعداد دانشآموز مشکوک به مشکل، به مدرسه استثنایی میروند بلکه به مرحله تخصصی ارجاع داده میشوند؛ در خیلی از پایگاهها که پزشک داریم، معاینات پزشکی نیز در آنجا انجام میشود و اگر پزشک نداشته باشیم به نزدیکترین پایگاه سلامت وزارت بهداشت ارجاع میشوند که آنجا پزشکان، نوآموز را معاینه میکنند.
در سال ۱۳۹۷در مجموع ۸۷۳۷ نوآموز به مدرسه استثنایی ارجاع شدند که شامل ۲۶۶ آسیبدیده بینایی، ۳۵۸ آسیبدیده شنوایی، ۷۴۰۲ کم توان ذهنی، ۴۸۰ آسیبدیده جسمی حرکتی و ۲۳۱ نفر اتیسم بود.
در مقاله بعد نمونه سوالات تست سنجش مدرسه ارائه می شود
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام واقعا تمام این سوالها پرسیده میشه.تکلیف بچه هایی که پیش دبستانی نرفتن چیه
خیر تمامی این سوالها پرسیده نمیشه ولی بصورت رندم از این سوالات انتخاب میشه