چرا احساس های طبیعی برای هر فردی متفاوت است .بعضی از ما چیزهای ارام را دوست داریم.بعضی از ما یک صدای ارام را دوست داریم و یا بازی و سرگرمی را ترجیح می دهیم و انرا به قدری انجام می دهیم که خسته شویم.
معمولا این به پردارش حسی ما از ان فعالیت بستگی دارد که در حال انجام ان هستیم.کودکان و نوجوانان دارای مشکلات پردازش حسی در تفسیر اطلاعات دریافتی از حواسشان مشکل دارند(مغز انها اطلاعات را بد تفسیر می کند یا تحریف می کند).بنابراین، واکنش های انها به احساسات روزانه می تواند بسیار قوی یا ضعیف باشد و انها را در نگه داشتن سطح مناسب هشیاری برای انجام کارهای در دست انجام با مشکل مواجه کند.
ما همیشه اطلاعات را از طریق چشم ها ، گوشها ، بدن و پوست دریافت می کیم که به این <ورودی حسی > می گویند.تمامی اعصاب بدنمان اطلاعات را می گیرند و همزمان انرا پردازش حسی میکند(یعنی چه یا معنای ان چیست).
همانطور که شما این مطلب را می خوانید، ان را پردازش می کنید و معنایی را از ورودی حسی می سازید:
- ورودی بصری یا بینایی: کلماتی که شما در این مقاله مطالعه می کنید
- ورودی سمعی یا شنیداری:صداهای پس زمینه که شما سعی می کنید در حین خواندن از انها چشم پوشی می کنید
- ورودی وابسته به حس بساوایی یا لامسه: حس کردن موبایل یا وسیله الکترونیکی که شما نگه داشته اید، صندلی که روی ان نشسته اید و لباسهایی که پوشیده اید.
- ورودی بویایی: بوی پخت و پز شام یا عطری که شما بر تن زده اید.
- ورودی چشایی: ادامس نعنایی که شما می جوید.
- ورودی حرکت یا جنبش:این ورودی دو قسمت دارد:حس کردن موقعیتمان در فضا(حس عمقی) و حس کردن سنگینی( ورودی دهلیزی). همانطور که شما مطالعه می کنیداین ورودی با تکیه بر بازو ها و ضربه زدن به پاهایتان احساس خواهد شد.
حواس ما همگی با هم کار میکنند تا به ما اجازه دهند که فعالیت روزانه را انجام دهیم.زمانی که ما به سمت وان می رویم، ما از حواس حرکتی، لامسه و بینایی استفاده می کنیم.این موضوع انقدر خودکار انجام می شود که ما حتی درباره ان فکر هم نمی کنیم. زمانی که ما می توانیم ورودی های حسی را خوب پردازش کنیم.اعصاب و مغز ما این ورودی را بدون تلاش کنترل می کنند. ما بطور طبیعی احساس می کنیم و ارام، هوشیار، متمرکز و اماده برای یادگیری، کار و بازی هستیم.
در مقالات اینده به بررسی بیشتر پردازش حسی می پردازیم..
کلینیک توانبخشی نیکان، کرج، جهانشهر ، گفتاردرمانی کرج، کاردرمانی کرج، رفتاردرمانی کرج