سکته مغزی در نتیجه قطع خون رسانی به منطقه ای از مغز ایجاد می شود که می تواند خفیف یا شدید باشد.
سکته خفیف در نتیجه قطع موقت و کوتاه مدت جریان خون به مغز است .در صورتی که فرد سکته خفیف را تجربه کند علایم بیماری اش در ۲۴ ساعت اولیه پس از سکته از بین می رود.
انواع سکته مغزی
سه نوع سکته مغزی وجود دارد:
۱٫سکته مغزی ایسکمیک
اکثر سکتههای مغزی سکته ایسکمیک هستند. این سکته ایسکمیک زمانی اتفاق میافتد که جریان خون از طریق شریان که خون غنی از اکسیژن را به مغز میرساند، مسدود میشود. لختههای خون اغلب سبب انسداد میشود که منجر به سکتههای ایسکمیک میشود.
۲٫سکته هموراژیک (خونریزی دهنده)
این سکته زمانی اتفاق میافتد که یک شریان مغزی خونریزی میکند یا دچار پارگی میشود و شکافی در آن باز میشود. خون نشت شده فشار زیادی روی سلولهای مغزی ایجاد میکند که به آنها آسیب میرساند. فشارخون بالا و انقباضات بالون مانند آنوریسم در یک شریان که میتواند باعث کشش و انفجار باشد، نمونهای از شرایطی است که میتواند باعث به وجود آمدن این مشکل شود.
خونریزی هموراژیک دو نوع است
خونریزی داخل مغزی شایعترین نوع سکته خونریزی دهنده است. این امر زمانی اتفاق میافتد که یک شریان مغزی دچار خونریزی و باعث گسیل خون به سمت بافتهای مجاور میشود.
خونریزی سوباراکونوئید: یک نوع سکته هموراژیک است که کمتر رایج است. این مورد برمیگردد به خونریزی در ناحیه بین مغز و بافتهای نازکی که آن را پوشش میدهد.
۳٫حمله ایسکمیک گذرا (TIA)
حمله ایسکمیک گذرا (TIA) گاهی اوقات بهعنوان “مینی سکته” نامیده میشود. از انواع اصلی سکتههای مغزی متفاوت است، زیرا جریان خون به مغز فقط برای یک مدت کوتاه محدود میشود که معمولاً کمتر از ۵ دقیقه است.
حمله ایسکمیک گذرا یک نشانه هشدار دهنده برای سکته مغزی است
جلوگیری از سکته مغزی: چهکاری میتوانید انجام دهید
شما میتوانید از طریق انتخاب گزینههای سالم و کنترل هرگونه مشکلات بهداشتی، ممکن است از وقوع سکته جلوگیری کنید.
عادات زندگی سالم
رژیم غذایی سالم
وزن متناسب
فعالیت بدنی
نکشیدن سیگار
محدود کردن مصرف الکل و نوشیدنیهای الکلی
سطوح کلسترول خود را بررسی کنید
کنترل فشارخون
کنترل دیابت
درمان بیماری قلبی
داروهای خود را طبق دستور پزشک مصرف کنید