بازی درمانی یک روش مهم و کارآمد در درمان سلامت ذهنی کودک است.
در بخش بازی درمانی، کودکان از طریق بازی افکارشان را بازگو میکنند و به همان راحتی که بزرگسالان احساساتشان را با کلمات بیان میکنند، آنان نیز همین کار را به وسیله بازی انجام میدهند.
بازی درمانی باعث بهبود ارتباطات فردی و اجتماعی، بهبود تفکر و اندیشه، بهبود رشد شخصیتی، افزایش عزت نفس، افزایش توانایی توجه و تمرکز، بالا بردن توانایی لذت از فعالیتهای دقیق، افزایش توانایی نوبتدهی، بهبود روشهای حل مسئله و یادگیری و افزایش ریلکس شدن میشود.
مغز کودکان از میلیونها سلول ساخته شده است که در صورت استفاده از آنها ذهن کودک بسیار فعال میشود و بازی درمانی تلاش در استفاده از قسمتهای مختلف مغز در جهت بهبود عملکرد مغز دارد.
در طول درمان، درمانگر یک فضای راحت و ایمن را برای کودک به وجود می آورد که کودک در آن بدون هیچ محدودیتی بازی میکند. در این فضا از وسایلی استفاده میشود که باعث بر انگیختگی ذهن و احساس کودک میشود. درمانگر با توجه به نوع بازی و صحبتهای کودک و رفتار های کودک با وسایل بازی به فکر و احساس کودک و آنچه کودک نمیتواند به صورت گفتاری بیان کند پی برده و به کودک کمک میکند.
وسایل بازی درمانی میتوانند عروسکهای انگشتی و دستی، وسایل هنری ،لگو یا دیگر وسایل ساخت و ساز، لباس، اسباببازی حیوانات، عروسک و خانه عروسکی، توپ و … باشد.
حوزه فعالیت بازی درمانی:
- کودکان مضطرب
- اختلالات بیش فعالی
- کودکان اتیستیک
- کودکان پرخاشگر
- کودکان کم توان ذهنی
- کودکان دارای اختلالات یادگیری