نارسا نویسی( بدخطی) به اختلال در نوشتن گفته می شود که شامل بدخط بودن، اشتباه نوشتن، نامرتب نوشتن، جا انداختن، کج نوشتن و..است.
معمولا اینگونه تلقی می شود که دانش آموزان نارسا نویس از لحاظ درسی ضعیف هستند و یا از بهره ی هوشی کمتر برخوردارند ولی اینگونه نیست. نقص این کودکان ممکن است درمهارت های بینایی، شنیداری و حس حرکت باشد.
درمان این اختلال در کلینیک توانبخشی توسط گفتاردرمان انجام می شود. حل مشکلات پایه در این کودکان اولویت اساسی دارد. در جلسات درمانی تقویت عضلات کوچک و بزرگ دست، هماهنگی چشم و دست، بهبود مهارت جهت یابی، تقویت دقت، حافظه و توالی بینایی و شنیداری، تقویت تمیز شنیداری و دیداری، استفاده هماهنگ و همزمان از چندین حس بکار گرفته می شود و در نتیجه بهبود مهارت نوشتن حاصل میگردد.
برگرفته از مقاله ی اختلال دیکته نویسی
سارا پورسروش کارشناس ارشد گفتاردرمانی
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با عرض سلام و خسته نباشید
دختر من ۸ سالشه و بسیار بد خط.روی خط هم نمیتونه بنویسه.وقتی توخونه املا میگم نماراش و دست خطش بهتر از مدرسست.میخواستم ببینم اگر الان بیارمش دستخط ونمرش بهتر میشه یا باید زودتر اقدام میکردم
با سلام و تشکر
بله در هر سنی امکان بهبود دستخط وجود دارد.در مورد نمره املا با توجه به بهتر عمل کردن در خانه نسبت به مدرسه امکان می رود که دقت شنیداری فرزند شما ضعیف باشد که با گفتاردرمانی قابل بهبود است.