مهارت های ادراک دیداری :
این تفسیر شامل جهتگیری فضایی، رنگ، بافت و… است بنابراین ادراک بصری ربطی به عملکرد بینایی ندارد، مثلاً اینکه فرد چقدر واضح میبیند، بلکه به توانایی مغز برای نتیجهگیری از اطلاعات جذب شده از طریق چشم اشاره میکند. بسیاری از افراد این سؤال برایشان به وجود میآید که منظور از ادراک دیداری حرکتی چیست؟ به توانایی انجام فعالیتهایی که بهطور همزمان به حرکت چشم و دستها نیاز دارد، مهارت دیداری حرکتی میگویند. مهارت های ادراک دیداری
چرا ادراک دیداری مهم است ؟
مهارتهای ادراک دیداری خوب برای بسیاری از مهارتهای روزمره مثل خواندن ، نوشتن ، حل پازل ها ، نقاشی ، حل مسائل ریاضی ، لباس پوشیدن ، پیدا کردن جوراب روی زمین و بسیاری از مهارتهای دیگر مهم است. در صورت نا توانایی در انجام این کارها ، ممکن است به عزت نفس کودک آسیب وارد شود و بازی کردن او هم به مخاطره بیافتد.
در صورت نقض ادراک دیداری چه مشکلاتی پیش می آید؟ مهارت های ادراک دیداری
- ضعف در انجام تمریناتی که نیاز به هماهنگی چشم و دست دارند همچون قیچی کردن مهارت های ادراک دیداری
- تمایل کم به انجام تمرینات مدرسه
- اشتباه گرفتن حروف با شکل مشابه مثل ب و ت یا P و Q
- ضعف در یادگیری مفاهیمی مثل بالا و پایین، جلو و عقب، داخل و بیرون مهارت های ادراک دیداری
- اشتباه کردن چپ و راست
- گم کردن و جا انداختن کلمه یا خط هنگام خواندن یا نوشتن مهارت های ادراک دیداری
- مشکلات دستخط
- فراموشی اعداد یا حروف و کلمات
- ضعف در کپی کردن از تخته یا کتاب
- برخورد به وسایل و موانع
- ضعف در توپ بازی
- توجه و تمرکز ضعیف مهارت های ادراک دیداری
دو روش برای افرایش مهارت ادراک دیداری مهارت های ادراک دیداری
۱- مهارت قیچی کردن مهارت های ادراک دیداری
ضعف دستان و انگشتان کودکانی که در مهارت های ظریف مشکل دارند شایع است. این کودک تمایل به اجتناب از چنین فعالیت هایی دارند و قدرت دست هابشان به نسبت کودکانی که خود را درگیر هرگونه فعالیت های حرکتی ظریف می کنند افزایش نمی یابد.استفاده از قیچی بسیاری از مهارت های حرکتی ظریف را بهبود میبخشد، همچنین باعث افزایش توان عضلات شود.
۲- کنترل مداد مهارت های ادراک دیداری مهارت های ادراک دیداری
کنترل ضعیف مداد موقعی است که کودک برای نوشتن از الگوهای صحیح و روان و متناسب با سن خودش استفاده نمی کند. دلایل آن میتواند مشکلات جسمی همچون ضعف شانه، تون پایین عضلات اندام فوقانی، باقی ماندن رفلکس نوزاد و هماهنگی چشمی – حرکتی ضعیف (عدم توانایی هماهنگ کردن چشم با حرکات بدن) باشد. مهارت های ادراک دیداری
علل بروز مشکل در رشد ادراک دیداری کودکان: مهارت های ادراک دیداری
ادراک دیداری شامل مهارتهای مختلفی است که از زمان تولد (اولین ماههای زندگی) در ذهن کودک تشکیل و تقویت میشوند. با این حال چندین عامل وجود دارد که در رشد ادراک دیداری کودکان اختلال ایجاد میکنند، این موارد عبارتند از:
عوامل ارثی یا ژنتیکی: بر اساس تحقیقات صورت گرفته جهش ژنی خاص یا صفات ارثی میتواند باعث ایجاد اختلال در ادراک دیداری کودکان شود.
وضعیت نامناسب دوران بارداری: وارد شدن ضربه به سر کودک، آسیب مغزی، تحریک یک چشم نسبت به دیگری، خواباندن نوزاد برای مدت زمان طولانی، دیدن اشیاء از فاصله دور و… از دیگر عوامل بروز اختلال در رشد ادراک دیداری هستند.
مشکلات ناشی از ضعف تمیز دیداری مهارت های ادراک دیداری
- ضعف در مرتب کردن و دسته بندی اشکال از نظر اندازه، رنگ و شکل
- حروف یا کلمه های مشابه را اشتباه می گیرد
- نمی تواند شباهت یا تفاوت بین دو شکل را از هم تشخیص دهد
- بازی هایی مثل پازل و فعالیت هایی همچون روخوانی کتاب برایشان سخت است
کلینیک کاردرمانی و توانبخشی نیکان شامل بخشهای درمانی شامل بخشهای درمانی کاردرمانی، گفتاردرمانی و بازی درمانی با کادر مجرب و کارآزموده در زمینه توانبخشی سطوح مختلف مهارت های ادراک دیداری آماده ارائه خدمات درمانی به مراجعین محترم بصورت حضوری، آنلاین آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن ۰۲۶۳۴۴۸۲۶۸۴ و یا ۰۹۱۷۱۰۳۳۲۶۴ تماس بگیرید (ادرس اینستگرام) مهارت های ادراک دیداری
-MP
مقالات مرتبط: