برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ هانس اسپرگر (پزشک اتریشی) گزارشی در مورد کودکانی که در ارتباط و تعامل اجتماعی دچار مشکل بودند منتشر نمود.
علایم خاص این اختلال شامل مواردی چون :
فقدان همدردی با همسالان
اسیب مشخص در استفاده از رفتارهای غیرکلامی نظیر خیره شدن چشمی ،حرکات بدنی و وضع اندامی عجیب
علایق ،فعالیت ها و یا رفتار های تکراری
مشغولیت شدید فکری در مسایل خاص و گاهی با اشیا
اختلال اسپرگر با اسیب در تعاملات اجتماعی و وجود فعالیت ها و علایق محدود مشخص می شود.ابتدا دروه رشد طبیعی است ولی بعد مهارت های بدست امده قبلی و استفاده هدف دار از دستها را از دست می دهند و بجای ان حرکات تکرار شونده دست ایجاد می شود که بین سنین یک تا چهار سالگی شروع می شود.
تشخیص افتراقی اسپرگر از اتیسم:
ملاک های تشخیصی تقریبا مشابه اتیسم است، اما مشخصه اصلی افتراق اسپر گر و اتیسم عدم وجود تاخیر مشخص در شروع تکلم و رشد زبانی می باشد.از طرف دیگر این کودکان و نوجوانان از نظر مهارتهای خودیاری و تعاملات اجتماعی مشکل ندارند.انها تمایل دارند با دیگران ارتباط برقرار کرده ،صحبت نمایند ،اما تون کلام گاهی غیر اهنگین و یکنواخت است و گاهی تکلم اهنگین و پرسشی است.از نظر تولید کلام یا خیلی زیاد و یا کم صحبت می کنند و یا طرز تکلم انها عجیب و غریب بنظر می اید.
این کودکان نقایص اجتماعی خود را هنگامی بروز می دهند که وارد مراحل پیش دبستانی و در معرض روابط با همسالان قرار میگیرد.
درمان اسپرگر
اختلال اسپرگر پیش اگهی بهتری نسبت به اتیسم دارد و درمان این اختلال از روش های مختلفی چون اموزش خانواده، تقویت مهارتهای اجتماعی ، دارو درمانی و توانبخشی( گفتاردرمانی .کاردرمانی.رفتاردرمانی) استفاده می شود.
متخصصین ما در کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی نیکان بصورت حضوری و اینترنتی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن ۰۲۶۳۴۴۸۲۶۸۴ و یا ۰۹۱۷۱۰۳۳۲۶۴ تماس بگیرید( ادرس اینستگرام _clinic_ nikan)